• +45 2255 8898
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Vi tager socialt ansvar

 

jonsson_inventar_laerlinge

Lærepladser

Hos Jönsson Inventar A/S vil vi gerne være med til at sikre branchens fremtid og udvikle dygtige fagfolk. Derfor har vi altid mange lærlinge, som lærer fra de mest erfarne møbelsnedkere og maskinsnedkere i branchen.

Tilbage til arbejdslivet

Hos os er værkstedet altid rent. Gulvet holdes frit for spåner og støv, og andet affald fjernes inden det bliver til et problem. Gert er alle vegne, han styrer støvsugeren og trucken, og giver en hjælpende hånd hvor den mangler.

Mangeårigt misbrug har sin pris

Gerts historie hos Jönsson Inventar starterde i 2009, hvor han fik en læreplads som maskinsnedker. En gammel drøm skulle føres ud i livet.

Efter 1 år blev han bedt om at forlade sin læreplads. Mange års tungt alkohol- og hashmisbrug havde sat sine spor. Selv om han havde været ædru siden 2004, havde hjernen taget skade. Indlæringsvanskeligheder, dårlig hukommelse og mentale blokkeringer gjorde det for svært for ham at gennemføre uddannelsen. Firmaet tilbød ham en plads som ufaglært arbejdsmand, og han blev her indtil generel nedskæring fik ham til at melde sig frivilligt til en fyreseddel. Andre havde mere brug for et job end ham.

En ny mulighed med virksomhedspraktik

Efter mange år på Kofoed Skoles snedkerværksted, fik han i april 2017 mulighed for, via Ressourcen ApS i Taastrup Kommune, at søge om at komme i virksomhedspraktik.

Jönsson Inventar takkede straks ja til Gerts ansøgning, og det er et positivt samarbejde for begge parter. ”Her er en positiv og glad stemning, og at være her har en afgørende betydning for, at jeg på sigt kan komme tilbage til arbejdslivet. Jeg er nu oppe på 22 timer om ugen. Målet er fast arbejde på lige vilkår med andre” afslutter Gert

Hjælp til udsatte unge

Jönsson Inventar har en lang tradition for at hjælpe unge der ønsker at arbejde med træ, men som har brug for ekstra vejledning og hjælp til at nå sine mål.

Syrisk flygtning får hjælp til yderligere integration på vores værksted

Aras arbejder på værkstedet i Herlev

I samarbejde med Herlev Kommune har Aras fået en tilknytning til arbejdsmarkedet ved at arbejde her på værkstedet i Herlev, de dage han ikke deltager i undervisningen i dansk på sprogskolen. Han har 6 års erfaring fra en syrisk møbelfabrik, og er et plus for vores virksomhed.

Historien om Thomas

En af de unge der har tilbragt værdifuld tid på vores værksted er Thomas.

Thomas_socialt_ansvar

Thomas har en drøm

Han vil lave noget med sine hænder der skaber glæde hos dem der ser det og skal bruge det.

Med diagnosen Asberger Syndrom fik Thomas hjælp af en uddannelsesvejleder fra Ungehuset i Brøndby Kommune, til at få en læreplads hos Jönsson Inventar.

Åbenhed og information er en forudsætning for at det kan lykkes

Jeg forberedte mig godt inden jeg startede her på værkstedet. Jeg havde forberedt en præsentation om hvordan det er at have Asberger Syndrom, og hvordan det er at være Thomas med Asberger Syndrom.

Dette blev taget rigtig godt imod af alle mine nye kolleger, og medvirkede til at jeg fik den hjælp jeg havde brug for. Alle følte sig informerede om hvordan de skulle tage specielt hensyn til mig”, fortæller Thomas.

Dette er mit råd til andre i en lignende situation; stå frem, også med din usikkerhed – tal åbent om dine behov og dine begrænsninger.

Thomas har haft en af de erfarne svende som fast kontakt, og har kunnet knytte sig til ham. Med sin mentor har Thomas kunnet dele de gode og de dårlige dage, og det har givet mulighed for løbende tilpasning af Thomas’ arbejdsopgaver.

Det sværeste har været skyldfølelse

” Jeg føler tit at jeg nasser på systemet og ikke strækker til.  Når jeg f.eks. ”møder muren” og ikke er i stand til at møde til aftalt tid om morgenen, føler jeg at jeg svigter mine kolleger og efterlader mit arbejde til andre.

Hverdagen her på værkstedet har lært mig, at mine grænser ikke altid er de samme som andres. Min eneste mulighed er at gøre det så godt jeg kan, og ikke bruge de andre som målestok.

Min overbevisning er, at dersom jeg får den rigtige instruktion, kan jeg løse alt. Men lige nu ved jeg ikke hvor min plads i verden er.

Jeg er bekymret for om min fremtidige arbejdssituation vil bestå af en stribe flexjobs. Vil jeg kunne finde et arbejde der passer til mine kvalifikationer, og hvor jeg kan tilpasse mig og blive i lang tid? Tilpasning og tryghed kræver lang tid for en person med min diagnose.

Thomas’ råd til andre virksomheder der vil tage et socialt ansvar

  • Informer alle om den nye kollegas specielle vanskeligheder
  • Giv en erfaren medarbejder opgaven som mentor og fast kontakt

Thomas har nu fuldført en uddannelse som Træoperator.


Thomas’ skrin får sidste gang olie inden bedømmelse på KTS/NEXT

Vi ønsker og håber at Thomas kan finde sin plads i verden, og en arbejdsplads der kan udnytte hans potentiale, samt give ham ro og tryghed i hverdagen.

Læs også artiklen Kunderne fravælger socialt ansvarlige leverandører

 

Eksklusivt håndværk, produktudvikling og godt samarbejde er grundstammen i Jönsson Inventars DNA

Igennem fire generationer har familievirksomheden Jönsson Inventar leveret high end-inventar til en bred vifte af nordiske erhvervsvirksomheder.

Abonner på vores nyhedsbrev

Følg Jönsson Inventar på Instagram

Jönsson Inventar A/S
Ellekær 14 B, DK-2730 Herlev
+45 2255 8898
info@jonsson-inventar.dk