• +45 2255 8898
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Læder

Læderfast og smidigt materiale fremstillet ved garvning af dyrehud og brugt til beklædning, fodtøj, møbler, tasker m.m.

Laeder galleri

LÆDERKVALITETER:

Anilin læder  er fuldnarvet – det vil sige, at overfladen (narvstrukturen) er bevaret naturligt, og at der ikke er slebet på den. Dermed får læderet en fantastisk siddekomfort, idet det kan ånde. Huderne har synlige naturmærker, som er med til at understrege læderets unikke karakter og tilføre rustik charme til møblet. Når huden er garvet, bliver den indfarvet med anilin-farvestof og får eventuelt en let anilin-finish (beskyttelse på overfladen). Anilinlæder ændrer sig med tiden gennem brug og lyspåvirkning og får hurtigt en naturlig smuk patina. Læderet er mere lysfølsomt og får hurtigere pletter end semianilin eller dækfarvet læder.

Semianilin læder har som anilinlæder en god siddekomfort, et naturligt look og får med tiden patina. Fordelen ved semianilin er, at det har fået en let overfladefinish (beskyttelse), som gør læderet mere slidstærkt og knap så modtageligt over for fedtstoffer og lys, dvs. at det er mere praktisk.

Dækfarvet læder er slidstærkt og praktisk, idet huden har fået en stærk overfladebehandling (finish). Læderet er normalt også enten slebet eller narvsat (printet overfladestruktur, red.), hvilket giver en ensartet overflade med meget få synlige naturmærker. Dækfarvet læder laves på huder fra hele verden og er oftest prisbilligt læder. Siddekomforten vil aldrig blive helt den samme som ved anilin og semianilin læder, selv om også dækfarvet læder i dag kan laves på en mere elegant måde, hvor det ikke har så kraftig en finish.

Kærnelæder Kernelæder er oprindelig en betegnelse for det midterste rygstykke på kohuden, også kaldet kuponen. Det er kraftigt og slidstærkt læder med det ”rigtige” lædertouch. Kernelæder holder meget længe, og med tiden får det en smuk patina.

Huder med hår (f.eks. kohud og fåreskind)

GARVNING AF LÆDER:

Vegetabilsk garvet læder er garvet med naturlige garvestoffer. Det betyder, at garvningen sker ved hjælp af udtræk fra planter, bark og nedfaldsfrugter m.m.

Kromgarvet læder er garvet med krom-salte og/eller mineralske salte. Kromgarvet læder er garvet med krom III salte (ikke giftigt), der forekommer naturligt i miljøet i sten, jord, planter og vulkansk materiale. Krom-salte findes i fødevarer og er i øvrigt et vigtigt næringsstof for kroppen. Kromgarvet læder er mere modstandsdygtigt og blødere end huder, der er garvet med andre garvestoffer. Langt den største del af alt læder er garvet på denne måde.

Syntetisk garvet læder er garvet med syntetiske garvestoffer. Man forsøger her ad kemisk vej at efterligne de vegetabilske garvestoffer.

PLEJE OG VEDLIGEHOLD:

Læder er et færdigt produkt og behøver ikke nogen plejemidler, inden det tages i brug. Bedste råd til vedligeholdelse er jævnligt at støvsuge møblet med en blød børste for at holde læderets overflade ren og fri for snavs. Undgå skarpe genstande, direkte sollys og brug af rengøringsmidler.

Laederbænke jonsson inventar

Projektbilleder fra Operaen i København (HL Architects), Bech-Bruun (Anne Krogh & Co) og Danders & More (Gensler)

Kilde: http://livsstil.guide.dk/Bolig/Design/Inspiration


Eksklusivt håndværk, produktudvikling og godt samarbejde er grundstammen i Jönsson Inventars DNA

Igennem fire generationer har familievirksomheden Jönsson Inventar leveret high end-inventar til en bred vifte af nordiske erhvervsvirksomheder.

Abonner på vores nyhedsbrev

Følg Jönsson Inventar på Instagram

Jönsson Inventar A/S
Ellekær 14 B, DK-2730 Herlev
+45 2255 8898
info@jonsson-inventar.dk