• +45 2255 8898
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

EN TALERSTOL

FAKTA:

Bygherre: En statslig institution
Projekt: Talerstol til spørgetime
Design:Arkitekt Carsten Holgaard
i samarbejde med Folketingets
Byggesekretariat v/Asger Aabenhus

Udført: 2017

MATERIALER:

Massivt egetræ

Midt i Folketingssalen står et nyt bord

Igennem en årrække har vi kunnet opleve Folketingets spørgetime og spørgetid. På tirsdage og onsdage har de folkevalgte medlemmer mulighed for at stille spørgsmål til henholdsvis statsministeren og regeringen. Det er en debatform, der foregår i øjenhøjde, og spørgsmålene bliver formuleret fra et sted på gulvet midt i salen.

Det nye bord er et talerbord. Bordet er speciallavet til Folketingets spørgetime og spørgetid.

Et funktionsmøbel

Vi kender møbeltyper som syborde, tobaksborde og spilleborde, der alle står som et anonymt møbler i rummet, indtil det bliver åbnet og skal i funktion.

Det meste af tiden står det nye talerbord som et simpelt bord midt i Folketingssalen. Umiddelbart før spørgetimen/spørgetiden starter, åbnes bordet. Først drejes bordfladen i den rigtige retning. Dernæst skråtstilles talefladen og mikrofonerne tages ud og monteres. Bordet er således klar til brug, og med en enkelt betjeningsknap kan talefladen hæves og tilpasses de enkelte taleres individuelle behov.

Det nye møbel står i en historisk kontekst, der er kendt af de fleste. Salens form og udtryk fremstår i dag som et symbol på det danske folkestyre. Det nye talerbord er indpasset i denne fortælling. Selvom det nye møbel er tilpasset Folketingssalens særlige interiør, har det fået sin egen stil. Der er hentet inspiration i salens særlige nybarokke stil, men oversat til et nutidigt formsprog. Det nye talerbord lægger et nyt lag til Folketingssalens historie.

250 år gammelt egetræ 

Det nye talerbord at udført i massivt egetræ.
Træet er hentet fra Ravnholt Gods på Fyn og er skåret af en 250 år gammel stub.

Hæve/sænke funktionen er udformet som en sakslift udført i massivt egetræ.

Bordet er udstyret med integreret dataskærm, samt indbygget audioteknik, hvor det er muligt at afmontere mikrofonerne og placere dem skjult i to nøje tilpassede fordybninger.

Eksklusivt håndværk, produktudvikling og godt samarbejde er grundstammen i Jönsson Inventars DNA

Igennem fire generationer har familievirksomheden Jönsson Inventar leveret high end-inventar til en bred vifte af nordiske erhvervsvirksomheder.

Abonner på vores nyhedsbrev

Følg Jönsson Inventar på Instagram

Jönsson Inventar A/S
Ellekær 14 B, DK-2730 Herlev
+45 2255 8898
info@jonsson-inventar.dk